3 Ağustos 2012 Cuma

Mırmırın yaruları

Şimdi sizleri dünyanın en özel anıyla baş başa bırakıyorum. Mırmır ve yavruları.


En soldaki arkadaşım Mırmır. Yavruları hala emdiriyor ama sütü yetmiyor tabi. Yaklaşık 2 aylık oldular galiba(Mırmır gizlice doğurduğu için ne zaman doğurduğunu tam olarak bilmiyoruz ,o zamana kadar yavrulara çok iyi bakmış)Annem çok müdahale etmek istemiyor çünkü anne sütünü iyice alsınlar istiyor  ama Mırmır  ne kadar çok yese de artık fazla sütü olmuyor.Yavruları dışarıdan beslemeye başlamış kuş falan avlıyor .Biz de et -tavuk suyuyla makarna-pirinç karışımı yapıp veriyoruz. Arada bir kuru mamaları iyice kırıp üzerine et suyu gezdirip veriyoruz. Bazen de yoğurt veriyoruz.Süt,haşlanmış yumurta,su,yarım çay kaşığı bal ya da pekmez hepsini rondodan geçirip veriyoruz bayılarak yiyorlar.(Annem benim yemeklerim için bu kadar uğraşmıyor)Sağlıkları gayet iyi umarız hep öyle devam eder.

8 yorum:

  1. Annenin ellerine sağlık ,mırmıe ve bebişlerine de maşallah.

    YanıtlaSil
  2. Annenizin ellerine sağlık, Mırmır ve yavruları gerçekten çok tatlılar, oldukça besleyici karışımlar hazırlıyor anneniz, afiyet olsun hepsine:).. insanın kendi yavruları gibi oluyorlar çünkü:))

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler ,annem onlar için en iyisini yapmaya çalışıyor .hatta bazen elinden gelenin fazlasını yapmak istiyor yapamayınca da çok üzülüyor garibim

    YanıtlaSil
  4. İşte geldim Burdayım Sevgili arkadaşım Kömür Dalton...:)) Den de kedicik Mestan.. Öncelikle yeni bloğumu ziyaret ettiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.. Öyle mutlu oldum ki anlatamam.. Ne olur ilk üye arkadaşım da siz olursanız çok sevinirim.. Bir de hayvan sevginiz öyle güzel ki sizin gibi insanlarla tanıştıkça yaşadığım hayata şükrediyorum.. İnanın Allah bu zavallıcıklara yapılan en ufak bir iyiliği karşılıksız bırakmaz..
    Annenizin de ellerinden öpüyorum.. Bütün pispisleri ve kömür daltonu kocaman kocaman kucaklıyorum...

    http://mestaninorgusepeti.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen üye oldum :)sevgiyle kalın bol bol patili günler ...

      Sil