22 Ağustos 2012 Çarşamba

kimlik numaram

Kaç gündür yazmak hiç içimden gelmiyor. En iyisi olanları baştan havhavlayayım ben sizlere....
Arife günü kapımız çaldı ve zabıta denilen amcalar evimize geldiler. Komşulardan biri beni şikayet etmiş olan hiç bir şeye anlam veremedim annemin kucağına iyice sarıldım,titredim. Zabıta amcalar beni sevdiler ama annemin çok üzüldüğünü hissettim. Annem sağlık karnemi gösterdi ama onlar anneme beni belediyeye kaydettirmesi gerektiğini söylediler ve 5 gün süre verdiler. Tüm bayram evdekilerin burnundan geldi ,görüştüğümüz komşular  böyle bir olayın olmasına çok üzüldüler bana  oyuncaklar getirdiler bir sürü. Bayramdan sonra yani bugün hemen bi yere gittik dedem kaydımı yaptırdı ve tasmamda taşımam için bir numara verdiler. 

Artık benim de bir kimlik numaram var. Ve artık kimse beni ailemden ayıramayacak. 

12 yorum:

  1. Olanlara Üzüldüm; ama Dalton'a kimlik alınmasına sevindim, hayırlı olsun. Dünyadan habersiz tatlı yavrular üzülmesin hiç...:) Duyarsız olan komşular kadar duyarlı olanları da duymak insanın içine su serpiyor, ne güzel yeni oyuncaklarıyla oynasın tatlı Dalton, "hayvanları sevmek zorunda değiliz" diye düşünenler olabilir ama; ama onları üzmeye hiç kimsenin hakkı yok, bu bilinmeli...

    YanıtlaSil
  2. kimliğin hayırlı olsun o zaman dalton cum.hiçde ayrılma zaten ailenden.mümkünse bütün arkadaşlarında onları seven ailelerinden ayrılmasınlar.iyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  3. O şikayet eden insancıklara burdan çok manidar selamlarımı yolluyorum... Hiç üzülme ,gerçi bizi de şikayet eden oldu ama zabıta geldi sağlık karnesini gösterdik Apaçi'nin.Gittiler, kimlik no falan talep etmediler.Hoş etselerdi halllederdik annen gibi.Bizleri kimse ayırmasın ,öperim o senin narin kömür patinden.
    Geçmiş bayramın kutlu olsun buarada.Annene selamlar, yeni oyuncakların hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ben de sizin bayramınızı kutlar ellerinizde yalarım:) bazen insanlar insan olduklarını unutuyorlar ne yapalım sonuna kadar mücadele edeceğiz

      Sil
  4. sıkıcı, yavan hayatlarına biraz heyecan katmak istemiş o zavallı insan. Ona kızmak zaman kaybı, kesinlikle bir kedi köpek kuş ya da balık falan hediye götür bir sonraki bayramda... sevmeyi öğrensin o da... bizim azman panço'nun kulağındaki zımbırtıyı saklıyoruz, o kimlik yerine geçer mi acaba? Sağlık karnesi yeterlidir diye biliyoruz. ama isterlerse nüfusa bile kaydettiririz. Biz bir aileyiz sonuçta :) yalnız insanlara da üzülüyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt ben de o zavalı insana çok üzülüyorum onu nezaman görsem kuyruk sallıyorum beni sev diye ama onun içinde sevgi yokmuş annem öyle söyledi. o yüzden ona vereceğimiz hayvanın da vay haline.o kulağına takılan küpedeki numara da geçerli olur büyük ihtimalle. annem hiç bilmiyordu yoksa daha önceden kaydettirirdi 30 tl belediyeye evcil hayvan kaydı diye bir kereye özgü olarak ücret ödeyip sonra Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü ne kayıt yaptırdılar onlar bir belge verdi onu da zabıtaya götürdük,bu olay böylece kapandı şimdilik (yani umarım)

      Sil
  5. Merhabalar. Ben bloğunuzun en yeni üyesiyim. Artık bloğunuzu daha yakından takip etmek istiyorum. Sizinle tanıştığıma da çok çok memnun oldum. Ama şimdi son yazınızı okuyunca resmen şok oldum..:(( Benim iki köpeğim ve bir kedim var evde bakıp büyütüyor besliyorum.. Belediye ye kaydettirmek gerektiğini şimdi sizden öğrendim.. Vallahi aynı şey benim de başıma gelebilir. Komşular çok homurdanıyor belki beni de şikayet edebilirler. Vallahi şimdi elim ayağım tutuştu.. İyi ki bloğunuzu buldum... Çok çok sağolun.. Görüşmek dileğiyle...
    http://becktovintage.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birilerini bilgilendirdiysek ne mutlu bizlere...bizim için de acı bir tecrübe oldu ama öğrendik belediyeye kaydettirmekle ilgili detaylı yazıyı paylaşacağız .bu dünya hepimizin...biz de tanıştığımıza çok memnun olduk sevgiler.(kömür ve kömürün annesi)

      Sil
  6. Merhabalar.İlk okuduğumda seni şikayet etmelerine gerçekten kızdım,sinirlendim.Daha da kötüsü böyle sevmesini bilmeyen insanlarla yaşamak zorunda olduğumuz için üzüldüm.Sonra bir an düşününce bu olayı aslında annen ve senin kazandığını fark ettim.Belki bayrama denk geldiği için canınız çok sıkıldı,keyfiniz kaçtı,üzüldünüz ama inanın kötü komşularınız sizden daha çok üzülmüştür.Şikayetlerinin bir işe yaramadığını öğrenince.Şimdi tatlı tatlı havla dalton,evin içinde koştur,gürültü yap kimse sana birşey diyemez.Allah korusun bir gün kaybolursan yada seni kaçırırlarsa belediye ekipleri seni bulup hemen annene getirirler.(Umarım böyle birşeyi hiç bir pati sever yaşamaz.Allah kimseye de yaşatmasın.Ben bu uygulamayı sevdim.Bence zorunlu hale getirmeliler ki sokaklarda kalmasın hiç bir kedi,köpek hepsinin bir yuvası olsun.Kimse petshoplardan alıp 1-2 ay sevip olmuyor bakamıyoruz diye sokaklara atmasın.Dehşet cezaları olsun.Bilmem biliyormusun bu uygulama kediler içinde geçerli mi?Öyleyse hemen oğlumu kayda götürmem lazım :)
    Tatlı Dalton anneni de senide çok öperim.Birbirinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt artık kimse bana hiç bir şey yapamaz .keşke daha önceden böyle bir uygulamanın olduğunu bilseydik de hiç üzülmeseydi annemler. her işte bir hayır vardır diyip ona da göz yumduk.kediler için de böyle bir uygulama vardır büyük ihtimalle çünkü bize verilen makbuzda evcil hayvan kaydı yazıyordu. bulunduğunuz ilçenin belediyesine başvurursanız onlar size doğru adımları gösterirler. aşı karnesindeki aşılara bakıyorlar tam olması önemliymiş.umarım yardımcı olabilmişizdir. bununla ilgili bir yazı yazacaktık ama bu sefer de dışarıda baktığımız kedilere laf söylenince moral bozukluğu falan oldu.en kısa sürede yazarız umarım.bol bol patili günler

      Sil